marți, 7 octombrie 2014

Vrei ca, anul viitor, gradina ta sa fie o adevarata oaza de frumusete? Acum este momentul sa te gindesti la florile si pomii ornamentali pe care ti-i doresti. Toamna este cea mai buna perioada a anului pentru a planta, de exemplu, lalele, narcise si zambile, lacramioare sau diverse tipuri de flori bienale, spun specialistii. In lunile care urmeaza, mai precis dupa caderea frunzelor, este momentul pentru a planta trandafiri. Cei care au plantat trandafirii anii trecuti nu trebuie sa uite de musuroirea la baza a tulpinilor. In categoria plantelor bienale care se planteaza toamna, dupa ce au stat in rasaduri peste vara, intra: 
- panselutele care infloresc in special in lunile martie-aprilie-mai. Pot inflori si tirziu toamna, dupa ce au fost puse in gradina. 
- garoafa turceasca infloreste in a doua parte a primaverii; 
- paraluta are florile asemanatoare cu niste crizanteme in miniatura, infloreste din belsug primavara si numai sporadic in perioada verii; 
- micsunica are florile placut parfumate, infloreste primavara devreme daca este plantata corespunzator, intr-un loc cu multa lumina si sol usor calcaros; 
- clopotelul infloreste la inceputul verii si creste foarte bine in anii cu primaveri lungi si racoroase. 
Pentru ca operatiunea de plantare sa aiba succes, specialistii recomanda ca pamintul sa fie udat cu o zi sau doua inainte si bine maruntit. Pamintul se uda din nou dupa ce floarea a fost sadita. Se recomanda ca plantarea sadurilor sa se faca intr-o zi noroasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu