marți, 7 octombrie 2014

Plantarea arbustilor fructiferi toamna

Noiembrie este luna ideala pentru plantarea arbustilor fructiferi toamna. Si cand te indemnam  sa treci la plantarea arbustilor fructiferi toamna ne gandim la oricare din urmatorii arbusti fructiferi: mur, zmeur, afin, dar si arbustii de catina, agris, coacaz si soc.
Plantarea arbustilor fructiferi toamna (2)
In principiu fiecare specie are o serie de reguli specifice, care tin in cea mai mare masura de detalii legate de calitatea solului, si nevoia – mai mare sau mai mica de soare si lumina, dar dincolo de acestea, principiile care trebuie respectate pentru plantarea arbustilor fructiferi toamna sunt aproximativ asemanatoare. Dar cum nu ne gandim la o cultura intensiva care sa produca beneficii financiare, ci doar la bucuria si placerea de a valorifica terenul din jurul casei, indemnul nostru fiind acela de a avea plante, pomi si arbusti cat mai diferiti, respectarea principiilor generale la plantarea arbustilor fructiferi toamna sunt suficiente.
Zmeurul si murul sunt doua specii extrem de usor adaptabile la orice conditii, iar placerea de a avea pe langa gardul din spatele casei tufe de zmeura, mur, coacaz sau altele este fara egal. Acestea sunt plante rustice, putand fi cultivate pe langa garduri si alei si chiar in cultura compacta in gradinile particulare, producand fructe proaspete in tot cursul verii, pana in luna octombrie. Este important de spus ca la plantarea arbustilor fructiferi toamna nu sunt necesare nici un fel de conditii speciale.
Iar daca recolta (de care beneficiezi in momente diferite) este suficienta pentru o mana de fructe pentru fiecare din membrii familiei si de o tarta cu fructe din productie proprie, scopul a fost atins. In realitatea cei mai multi din arbustii fructiferi de care vorbim aici au recolte incredibil de bogate, cei mai multi avand chiar si doua trei valuri de fructe in perioada lor de fructificare. Deci arbustii fructiveri vor produce mai multe fructe decat te astepti.
Pentru plantarea arbustilor fructiferi toamna (zmeur, afin, coacaz, afin, catina si altele) alege locuri bine luminate. Toti au nevoie de soare, dar suporta foarte bine si locurile semiumbrite. Au nevoie de apa, pentru ca toti iubesc umezeala, dar nu suporta stagnarile de apa.
Unul din marile avantaje pe care le au acesti arbusti fructiferi si care trebuie sa fie un argument pentru plantarea arbustilor fructiferi toamna este faptul ca toti sunt foarte rezistenti la ger si fac fata fara probleme si la temperaturii de pana la minus 30 de grade.
Daca te-ai decis sa treci la plantarea arbustilor fructiferi toamna alege arbusti altoiti din soiurile cele mai rezistente si productive. Planteaza arbustii la adancime de circa 30-50 de centimetri, la distanta de 50 de cemtimetri unii de altii.  Daca ar fi sa aleg trei soiuri pentru plantarea arbustilor fructiferi toamna eu as alege: agrise, mure si afine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu