miercuri, 5 martie 2014

Sa vorbim despre principiile Feng Shui si beneficiile acestor principii.

Literatura  chineza spune că o locuinţă amenajată conform principiilor Feng Shui este echilibrată şi ne încărca cu energii pozitive.Conform princiipiilor Feng Shui ,pentru a amenaja o casa presupune studierea acestei stiinte chineze stravechi. pentru a crea in casa o anumita armonie este necesar sa respectam niste reguli si anume:

- energiile patrund in casa prin uşa de la intrare şi hol, de aceea este foarte important să nu încărcăm această zona cu diverse lucruri inutile, care nu fac decât să stocheze energiile negative. Se recomandă decorarea holului de la intrare cu obiecte decorative care au un aport energetic pozitiv: un tablou frumos, o plantă verde, un fototapet care să reprezinte o imagine din natură etc.Pentru a aduce un plus de noroc chinezii îşi agaţă de tocul uşii un şnur de culoare roşie.

-specialistii recomanda sa scapam de vechituri şi dezordine,să evităm aglomerarea casei cu lucruri vechi. Mulţi dintre noi, din lipsa de spaţiu, obişnuiesc să stocheze tot felul de obiecte prin colturile camerelor.In colturile aglomerate conform principiilor Feng Shu  sunt zonele în care se adună energiile negative, care contribuie la dezechilibrul energetic al locatarilor.
Renunţând la lucrurile vechi şi nefolositoare veţi obţine mai mult spaţiu şi o mai bună perspectivă pentru amenajarea corectă a casei.
-Căuta echilibrul. Maeştrii Feng Shui sunt convinşi că unul dintre cele mai importante elemente ale unei case este echilibrul energetic. Obţinerea echilibrului în amenajarea casei se poate obţine cu ajutorul îmbinării corecte a culorilor, având grijă că în fiecare camera din casa să fie prezente, în diferite forme, nuanţe sau elemente care reprezintă cele cinci elemente esenţiale vieţii: lemnul, focul, pământul, metalul şi apă.
elemente esenţiale feng shui.Astfel, putem folosi în decorarea şi amenajarea casei florile şi plantele pentru a reprezenta Lemnul, lumânări parfumate pentru elementul Foc, diverse vase ceramice sau pietre pentru elementul Pământ, mini fântâni curgătoare sau acvarii cu pesti pentru Apă şi decoraţiuni din metal şi fier pentru elementul Fier, desigur.
- Inspiră-te din natură. Folosirea elementelor naturale în amenajarea şi decorarea casei va aduce un plus de relaxare şi linişte în casa. Florile, plantele, mobilierul din lemn împletit, diverse coşuri împletite, decoraţiuni cu scoici sau nisip – toate vor aduce un plus de energie în casa. Chinezii consideră că bambusul aduce noroc şi fericire.
- Amplasează corect oglinzile. Oglinzile sunt folosite în decorarea interioarelor şi datorită capacităţii de a mari vizual încăperea. Conform principiilor Feng Shui oglinzile trebuie amplasată astfel încât să reflecte doar lucruri şi obiecte încărcate pozitiv. De pildă, plante de interior, un tablou care reprezintă natură etc.
oglinzi feng shui
.
Specialiştii Feng Shui recomandă să evităm montarea oglinzilor în camera copiilor, dormitor sau pe hol. Pe hol şi nu numai oglinzile nu trebuie să reflecte imaginea uşilor, în mod special pe cea a băii. În dormitor trebuie să avem grijă că oglinda să nu fie poziţionată cu faţa spre pat
 - Ajuta la fluidizarea energiilor. În primul rând e esenţială o bună aerisire zilnică a casei, deschizând ferestrele şi uşile simultan.
Uşile băilor trebuie să fie permanent închise, iar dacă aveţi o camera de oaspeţi, locuită doar sporadic, se recomandă s-o lăsaţi cu uşa deschisă cel puţin jumătate de oră în fiecare zi.
-.Creează o adevărată oaza de relaxare. Această regulă poate fi aplicată în amenajarea dormitorului, unde ne retragem pentru somn şi odihnă la sfârşitul unei zile istovitoare. Maeştrii Feng Shui spun că cea mai importantă piesă a unui dormitor este salteaua, care trebuie să fie de cea mai bună calitate, pentru un somn bun şi odihnitor. O saltea bună poate fi amplasată direct pe pardoseala. În acest fel veţi evita depunea prafului şi a scamelor sub pat, lucru care nu sunt altceva decât surse de energie negativă.
-Pozele şi portretele de familie. Conform regulilor Feng Shui fotografiile cu rude şi prieteni îşi au locul doar în birou, dining sau living. În dormitor nu pot fi amplasate decât imagini care să reprezinte cuplul în cele mai frumoase şi fericite clipe.
- Energia florilor. Florile şi plantele de apartament sunt legătura omului cu natură. Maeştrii Feng Shui spun că plantele vii amplasate în living sunt benefice sănătăţii, iar în bucătării aduc echilibru.
- Luminează-ţi viaţa. O altă regulă Feng Shui importantă în dobândirea echilibrului unei case este iluminatul corect. În primul rând este bine că fiecare încăpere din casa să fie prevăzută cu surse de iluminat local, astfel încât să putem lumina şi zonele mai puţin accesibile din casa, unde se stochează energiile negative. În acelaşi timp e bine să putem folosi jocul luminilor, păstrând anumite zone în semiîntuneric în timp ce altele vor fi scăldate în lumina.




















1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu