miercuri, 19 februarie 2014

Plantele de apartament necesita o atentie deosebita acum la venirea primaverii ,va prezint cateva specii de plante de interior:

Arbust de ceai verde chinezesc

Arbust de ceai chinezesc cunoscut de mii de ani. Veşnic verde, nepretenţios, are nevoie de un ghiveci mare, vara de un loc însorit şi multă umiditate. Înfloreşte din octombrie până în februarie, florile sunt minunat parfumate. Ceai ul verde, valoros din frunze se poate prepara tot parcursul anului. Întăreşte sistemul imunitar, conţine mult zinc şi vitamina C.
Denumire ştiinţifică: Camellia sinensis

Calatea Gekko

Plantă de interior care preferă locurile umbroase. Înflorește timp îndelungat, minim 3 luni. Este o combinație frumoasă de frunze decorative și flori impozante. Înfloreşte în: oct.-dec.
Denumire ştiinţifică: Calathea
  • Umbră
  • Octombrie-Decembrie

Crin verde (Clorofitum)

Se mai numeşte şi voalul miresei. Plantă de interior nepretenţioasă. Exemplarele mature, formează peduncului florali, pe care se formează flori mici, albe şi rozete de frunze (plantuţe noi), care apoi se pot replanta.

Palmierul sago (Cicas)

Ideal pentru grădinile calde, tropicale, ca şi plantă de interior sau seră. Preferă locurile semiumbroase şi udări abundente. În perioada formării frunzelor noi, are nevoie de temperaturi mai scăzute: 25-26°C, pentru ca frunzele să nu se alungească. Pe timpul iernii necesită o temperatură de 22-24°C. Cicasul necesită sol umed, dar permeabil. Sensibili la udările în exces, mai ales dacă acestea se întâmplă la temperaturi scăzute. În perioada formării noilor frunze au nevoie de umiditate atmosferică. Se fertilizează cu substanţe bogate în microelemente, complexe, mai ales înainte de formarea noilor frunze (deobicei primăvara devreme) iar pe timpul verii o dată pe lună.
Denumire ştiinţifică: Cycas revoluta
Perioadă de plantare: început de Martie - sfârşit de Octombrie
  • Soare
  • Semi umbră
  • 100



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu