marți, 7 ianuarie 2014

Secretele ingrijirii florilor in vaza: tot ce trebuie sa stii pentru a te bucura mai mult timp de flori frumoase si proaspete
De multe ori te-ai intrebat de ce la florarie toate florile sunt proaspete, frumoase si vioaie iar, odata ajunsa cu ele acasa, acestea isi pierd prospetimea si, cel mai adesea, nu mai reusesti sa le readuci la viata! Ingrijirea florilor are secretele ei, care, descoperite la timp, pot face minuni:
1. Grija fata de florile taiate trebuie sa inceapa inainte de a ajunge cu ele la destinatie. Dupa ce ai plecat cu ele de la florarie, este indicat sa le stropesti sau sa le invelesti in hartie umeda.
2. Dupa ce ai ajuns cu ele acasa, improspateaza-le taietura si lasa-le scufundate in apa aproximativ o ora.
3. Asezarea florilor in vaza se face doar dupa ce te-ai asigurat ca vasul este curat. Vaza trebuie sa se afle intr-o incapere luminata si proaspat aerisita.
4. Nivelul apei din vaza trebuie sa acopere cat mai mult din tulpina florilor. Frunzele nu trebuie sa ajunga in apa. In cazul in care acest lucru se intampla, este bine sa curatati periodic tulpina de frunzele uscate.
5. Florile in vaza trebuie pulverizate o data la doua zile cu apa proaspata. Este indicat sa folositi apa plata sau apa distilata. 6. Nu fumati in incaperile in care aveti flori. Tutunul este toxic pentru plante si accentueaza procesul de ofilire al acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu