duminică, 5 ianuarie 2014

 Cele mai bune plante pentru o gradina verticala usor de intretinut

Nevoia de a specula cat mai bine un spatiu restrans, asa cum este cel din apartamentele de bloc, a condus la nasterea gradinilor verticale, mici aranjamente verzi care infrumuseteaza interiorul unei case si filtreaza aerul poluat. Daca te gandesti sa amenajezi si tu un colt verde acasa, alege cu atentie plantele pe care le incluzi in gradina ta verticala.
Probabil ca o calitate importanta a gradinii verticale pe care doresti sa o ingrijesti acasa este ca aceasta sa fie usor de intretinut. Prin urmare, ti-am pregatit cate sugestii de plante perfecte in acest sens!

1. Feriga

Prima planta pe care sa o ai in vedere in amenajarea unei gradini verticale este feriga, mai ales daca locul pe care il ai la dispozitie este umbrit. Poti alege orice soi de feriga, de la cele cataratoare pana la cele epifite. O sugestie ar fi robusta specie de feriga Asplenium scolopendrium, excelenta pentru o gradina cu aspect "bogat".

2. Bromelii

Bromeliile sunt disponibile in mai multe variante, de la soiul guzmania, pana la billbergia si aerchmea. Intrucat au nevoie de putin sol pentru a creste, sunt ideale pentru gradinile verticale. In plus, au frunze frumos colorate si flori rezistente, care participa la aspectul lor impresionant.

3. Begonii

Begoniile sunt cu siguranta plante pe care vrei sa le incluzi in gradina ta verticala, intrucat au un foliaj interesant, flori superbe cu viteza rapida de crestere si o rezistenta multumitoare. Nu sunt nici pretentioase in privinta conditiilor de crestere, astfel ca vor fi si usor de ingrijit.

4. Soleirolia soleirolii

Planta cu foliaj minimalist si foarte interesant, Soleirolia soleirolii infrumuseteaza aspectul oricarei gradini verticale si rezista bine chiar si in conditii de umbra.

5. Hoya australis

Plantele cataratoare sunt intotdeauna cele mai bune optiuni in amenajarea unei gradini verticale, iar Hoya australis este un exemplu excelent in acest sens. Cu frunzele sale lucioase si florile rezistente, cu aspect ceruit, Hoya este o specie cataratoare pe care o doresti cu siguranta acasa.

6. Dendrobium speciosum

Orhideea Dendrobium speciosum este o superba planta epifita care creste pe pietre sau trunchiuri de copac in mediul natural. Primavara, inflorescentele sale ii dau un aspect dramatic, insa foliajul o face sa fie extrem de interesanta pe toata durata anului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu