miercuri, 15 ianuarie 2014

Arbusti inalti

  • Pinus mugo (Jneapanul)


Jneapanul este un arbust conifer cu crestere lenta, care ajunge la maturitate la o inaltime de 2-3 m. Tulpina sa este foarte ramificata, iar crengile stau culcate la pamant. Frunzele sunt in forma de ace, cu un colorit verde stralucitor. Jneapanul prefera zonele de munte, solurile profunde si bine drenate.


  • Amorpha fruticosa (Salcamul pitic)


Prin florie sale deosebite, acest arbust este unul decorativ, ce atinge o inaltime de 1-3 m. Ramurile lui sunt lungi si curbate, si formeaza o coroana rara. Lujerii sunt verzi-gălbui sau brun-verzui, cu lemn urât mirositor. Florile sale infloresc in lunile mai-iunie, si sunt de culoare albastru-purpuriu. Frunzele de 15-25 cm infrunzesc in luna mai, iar fructele, de forma unei pastai sunt curbate si au dimensiuni de 7-9 mm.


  • Caragana arborescens (Caragana)
Caragana este o specie decorativa de arbust, atat prin flori, cat si prin fruct, forma si aspectul frunzelor. Florile sunt  galbene, destul de mari, de 2 cm, solitare sau grupate în buchete de câte patru, cu pedunculi de 2-4 cm, si sunt dispuse la subsuoara frunzelor. Acest arbust infloreste in perioada mai-iunie. Frunzele sunt rotunjite, de un verde deschis, iar fructele sunt niste pastai cu forma cilindrica.



  • Elaeagnus angustifolia (Salcia mirositoare)
Salcia mirositoare este o specie decorativa de arbust, a carui inaltime poate ajunge la 7 m. Florile sale sunt galbene, mici si relativ putine, dar emana foarte mult parfum. Ea infloreste in a doua jumatate a lunii mai si in luna iunie. Frunzele au 5-9 cm, sunt in forma de lance, si au culoarea verde pe partea exterioara si argintiu pe cea interioara. Fructele sunt asemanatoare cu maslinele, la inceput de culoare verde, iar dupa coacere de culoare maronie. Fructele acestui arbust sunt comestibile, au o textura fainoasa si sunt dulci la gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu