vineri, 10 ianuarie 2014



Arbusti gard viu

  • Ligustrum ovalifolium (Lemn cainesc)
Acest arbust poate ajunge pana la 5 m inaltime, avand o crestere erecta. Frunzele sale sunt alungite, lucioase, au dimensiuni de 3-7 cm, si o culoare verde inchis. Florile sale sunt albe-galbui, de dimensiune mica si apar in luna iunie. Arbustul are o crestere activa, chiar daca este tuns, si se adapteaza foarte bine atat la soare, cat si la semiumbra.

  • Buxus Sempervirens (Merisorul)
Este un arbust decorativ, a carei inaltime poate ajunge la 6 m, iar diametrul la 3 m. Frunzele pieloase sunt mici de 1-3 cm, opuse, de forma eliptica sau ovata, culoare verde lucitor pe fata si verde pal pe spate. Florile infloresc in lunile aprilie-mai, sunt mici si de culoare alb-galbui. Suporta foarte bine atat expunerea directa la soare cat si penumbra permanenta. Prin tundere, acestia pot fi modelati cu usurinta in diferite forme geometrice.
  • Hibiscus Syriacus



Este un arbust decorativ ce poate atinge o inaltime de 3 m. Frunzele sale sunt verzi, cazatoare, cu forma ovala sau rombic-ovala. Florile sunt mari, de culoare violet-pal si infloresc vara tarziu. De regula ele apar in lunile iulie-august, dar uneori si in luna septembrie. Tunderea de primavara va determina cresterea numarului de lastari tineri.

  • Berberis Thunbergii (Drăcila)


Acest arbust poate atinge 2-3 m inaltime si o latimea de pina la 1.50-2.50 m. Frunzele sale sunt cazatoare, de culoare rosu purpuriu, iar toamna devin carmin. Florile sunt mici si galben-roscate. Ritmul de crestere a acestui arbust este mediu. Se plantaeaza in zone insorite. Se dezvolta bine pe orice tip de sol si rezista bine la seceta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu